About this site

This website focuses on issues regarding social protection in Asia and the activities done by the Network on Social Protection Rights (INSP!R) and its members. It is under the editorial oversight from the Asia Steering Committee, composed out of members from India, Bangladesh, Nepal, Cambodia, Indonesia and Philippines. It is meant to foster dialogue and share experiences.
The articles describe challenges and achievements to improve the right to social protection to workers in the region, with a specific focus to gender, youth and informal workers.

15 October 2014

Felicitaties voor de Nobelprijswinnaars voor de vrede

 De Nobelprijs zal dit jaar gaan naar Malala Yousafzai (17), de jongste laureate ooit, en de Indiër
(http://www.kailashsatyarthi.net/picturegallery/
withchildren.php)
Kailash Satyarthi (60).

Satyarthi heeft zijn leven gewijd aan de strijd tegen kinderarbeid. Hij is ondermeer de grondlegger van een label, dat wijst op de vervaardiging van textiel zonder kinderarbeid: Goodweave.

In 1998 was hij de initiatiefnemer van de Wereldmars tegen Kinderarbeid, waarvan Wereldsolidariteit de coördinatie deed in België. Honderden organisaties uit meer dan honderd landen vonden elkaar in dit wereldwijde netwerk tegen kinderarbeid. Honderdduizenden mensen stapten een stukje mee met de kerngroep van 150 stappers die in totaal 80.000 km aflegden, tot aan de hoofdzetel van de IAO in Génève. Hier werden 7 miljoen duimafdrukken overhandigd voor de afschaffing van kinderarbeid. De Wereldmars is zeker doorslaggevend geweest voor de versnelling van een verbod op de ergste vormen van kinderarbeid door de IAO.

Een vroegere medewerker van Wereldsolidariteit, Marcel De Prins, maakte in 2008 tien jaar na de Wereldmars een balans op.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.